B A R T ' S  S O E P  &  Z O
- ( H ) e e r l i j k -


Voor alle gerechten geldt dat u instructies mee krijgt, hoe u de gerechten in korte tijd op uw tafel kunt serveren. Een kookplaat, oven en magnetron, volstaan bij de meeste gerechten.

Voorgerechten

Londonderry Soep

1 LITER € 8,95

Londonderry soep, een echt ouderwetse kerriesoep, het recept wat ik gebruik komt uit een kookboek uit 1909. Geen vergeten groente, maar een vergeten soep.

Ingredienten, schenkel, kruiden, bloem, madeira, kookroom, champignons, ui, wortel

Allergenen, gluten, melk

(de soep bevat alcohol)


Venkel-preisoep in tuinkruidenbouillon

1 liter € 7,95

Een lekkere frisse soep van venkel, prei en ui. Venkel is familie van de schermbloemigen, venkel ruikt en smaakt naar anijs.

Ingredienten, venkel, prei, ui, boter, kookroom, kruidenbouillon, kruiden.Hoofdgerechten


Kaasfondue 

PRIJS PER PERSOON € 18,95

kaasfondue, met groentes, nacho's, focaccia, stokbrood, kruidenboter. Inclusief verschillende groentes. U krijgt het fonduestel in bruikleen, hiervoor betaald u een borg van € 15,00. Thuis hoeft u alleen nog maar de kaas te smelten, de tafel mooi te dekken en te gaan genieten, van een heerlijke kaasfondue.

De ingrediënten zijn, emmentaler, gruyere, witte wijn, kirschwasser, maizena, groentes, nacho's, stokbrood, kruidenboter

Allergenen, gluten, melk

 

 


Boeuf Bourguignon

1 LITER € 12,95

Een heerlijke winterse Franse stoofpot. Gestoofd in een stevige franse rode wijn, een goede huisgemaakte bouillon en het belangrijkste ingredient, tijd. Lekker met een aardappelpuree, of een pastinaak knolselderij puree.

Ingredienten, ui, rundvlees, bleekselderij, tomatenpuree, bloem, bouillon, laurier, champignons, gerookt spek, knoflook, winter peen, peper, bloem, roomboter, 

Allergenen, gluten, melkCoq Au Vin

1 Liter € 12,95

Coq au Vin, de franse klassieker, die zeer goed past op een feestelijke dis. De soep werd oorspronkelijk niet gemaakt met kip, maar met het vlees van een haan. Het recept is ontstaan om toch wat lekkers te kunnen maken, met het vlees van een uit gekukelde haan op de boerderij. Door het vlees langdurig te marineren, kon men het stugge vlees toch goed bereiden en eten. De smaken komen alleen maar beter tot zijn recht als de coq au vin een nachtje rust krijgt in de koelkast.

Ingredienten, kip, rode wijn, fond, rode ui, kastanjechampignons, winterpeen, knoflook, bloem van de windesheimer molen, basterdsuiker, roomboter, kruiden.

Allergenen, melk


Varkenshaas met paprika in Rode wijn saus 

€ 11,95 (1  liter)

Heerlijk zachte varkenshaas, in een schotel vol met lekkere groenten, paprika en champignons. Geserveerd in een heerlijke romige rode wijnsaus. Lekker met knolselderij-pastinaak puree, of een lekker romige aardappelpuree.

De ingrediënten zijn, olijfolie, paprika, varkenshaas, sjalotjes, knoflook, champignons, kruiden, rode wijn, bouillon, slagroom en peterselie.

Allergenen,  melkBijgerechten

Hasselback Potatoes

Prijs per portie € 4,95

Lekkere krokante aardappel, een Hasselback aardappel. Een chefkok van hotel Hasselbacken in Zweden heeft het recept in 1940 bedacht, ingesneden krokante aardappels ui de oven. Heerlijk gekruid. Ik heb ze al klaar gemaakt, u hoeft ze thuis in de oven alleen maar af te bakken.

Ingredienten, aardappels, emmenthaler, peterselie, knoflook, olijfolie, zure room, zout en kruiden

Allergenen, melkHaricots Verts in spek gerold

prijs per portie (drie rolletjes) € 3,75

Ingredienten, haricots verts, spek, olijfolie, kruiden

Allergenen, geen


Arancini's

10 STUKS € 7,95

Huisgemaakte arancini's, streetfood ui Sicilie. Arancini, betekend letterlijk, little oranges, want daar doen ze aan denken als je ze ziet. Onze arancini's zijn gevuld met een heerlijke risotto, in de binnenkant van de arancini, zit een stukje mozzarella, die heerlijk smelt, zodra u de arancini frituurt. De arancini's worden ingevroren geleverd.

Allergenen, geen

Desserts

Peet's Appeltaart

€ 9,95 (8 punten)

Appeltaarten worden al eeuwen lang gemaakt. De appeltaart staat al vermeld in het eerste gedrukte kookboek in Nederland uit 1514. Wij gebruiken het recept van de oma van Petra, het recept is al lang in de familie.

allergenen, melk